Inredning

Sida 1 av 3123

Servis

Har länge funderat på att jag vill byta ut vår tråkiga mörkgrå IKEA servis till en enkel klassisk vit servis, som man kan använda både till "fin"-dukning och till vardags. Vet bara inte var jag ska leta, med andra ord tips mottages gärna! Jag vet att cervera har en egen glasserie som är klassisk och fin, men jag har inte sett något porslin.

Danska Aida har ju en hel del enkla som man skulle kunna tänka sig men problemet där är att jag inte hittat någon återförsäljare, vill ju gärna känna och klämma på det innan man bestämmer sig. Ska höra med en lokal liten presentbutik om de kanske kan ta in det i sortimentet. Sen finns det ju en del på både ILVA och Åhléns. Får väl helt enkelt ta en dag och åka runt för att titta på porslin!

Hittade en söt kaffekopp ur en ny kollektion från Cervera, Naunce Strand heter den (se bild).
Suger på karamellen…

Jag har fått en stor dragning till denna tapeten, jag tänker mig en fondvägg i matsalen med ett vitt/ljusgrått buffébord framför och vår vitmålade matbord med mellangrå-klädda matstolar med vita ben. Vad tror ni om min vision?

Jag känner mig lite kluven i färgval, jag gillar det moderna svart/vita inredningsmodet, även det lantliga "shabby chic". Men jag känner samtidigt att det inte riktigt är jag, är liksom rädd för att det blir för mycket av det ena eller andra och att man liksom tappar balansen från att få det fint till tantigt eller för stelt. Därför drar jag mig mer åt de naturliga jordnära färgerna, grått, beiget och vitt, och sätter istället någon accentfärg för att liva upp lite. Får se vad framtiden visar!
Nu har våra soffor anlänt!
Smakråd

Vilken lampa tycker ni hade passat bäst i ett sovrum (vårt sovrum)?
Har hittat både budgetvarianter och "original", de dyrare lamporna ligger runt ca 1500-2000:- och budgetvarianterna 400-500:-.

 
Nya soffor beställda!

I går var vi då äntligen in om Europa Möbler och beställde nya soffor till vardagsrummet! Vi hade förut tittat på en vinkelsoffa, men konstaterade ganska snabbt när vi flyttat in att den skulle ta för stor plats. Vi vill ju liksom behålla den rymliga känslan i vardagsrummet.

 

Så av en ren slump såg jag i fredags att de hade 15% rabatt på den byggbara soffan "Dialog", så vi körde in efter jobbet för att konstatera om de var värt att spinna vidare på den tanken eller ej. Soffan kändes bra och inte för mjuk, från början ville jag ha en soffa med liiite djupare sittyta men konstaterar att det inte var ett måste då Martin och jag ändå kommer ligga rak långa i varsin soffa! 🙂 Tyget var vi ganska så säkra på att vi hittade rätt från början, men vi bad att få återkomma som i söndags för att titta lite till, så i söndags fick vi låna hem tygprov för att lägga över vår nuvarande soffa och det kommer bli så bra!

 

Nu är man ju lite bortskämd med att ha en vit soffa, vilket bidrar till att rummet känns ännu luftigare, men jag tror att det kommer bli en mer ombonad känsla med lite tyngre färger. Lägger upp lite bilder från deras hemsida på hur modellen ser ut samt en soffa som har likadant tyg som vi beställt. Total pris för 2 st 3-sitssoffor och en fotpall blev 15,742:-, helt ok pris för så mycket möbler!

 

 

 

 

Och så här är tanken att det kommer möbleras:
Sida 1 av 3123

Bloggen

Bloggar vi följer